HJEM

OM OSS

MEDLEMMER

BILDER

KONTAKT

INTRO

Om oss

Historie : Nytt lokale : Ryggmerke : Runen Hagl : Oslo Open


ET KORT RESUME AV VÅR HISTORIE.

En sen høstkveld i 1992 satt 8 kamerater seg til bords på «Røde Hatt», restauranten på Oppsal og stiftet motorsykkelklubben Hagalaz.Vi hadde i lengre tid vært flere kamerater med motorsykler i Godlia/Oppsal området. Noen av oss hadde også vært på turer sammen, så hvorfor ikke danne en klubb? Som sagt så gjort. Fire av medlemmene var medlem i klubben ”Gang of Four”, som må anses som klubbens forløper. Det kom raskt til flere kamerater og snart var vi 12 medlemmer, som etter hvert har økt til 15.

Fra stiftelsesmøtet kan vi lese at klubben skal ha basis i MC, bedrive turvirksomhet, sosialt samvær, og på sikt skaffe egne lokaler.Vi skaffet lokaler snaut et år senere, høsten 1993, i Rundtjernveien 36 på Hellerud i Oslo. Huset som opprinnelig var et landhandleri, ble snekret på og innredet, og fungerte som vårt tilholdssted i over fem år. Til daglig fungerte huset som verksted, møtelokaler og samlingssted for sosialt samvær, men innimellom åpnet vi våre dører og inviterte til fest eller Åpent Hus. Høsten 2002 flytte vi, til større lokaler på Skøyenåsen, nærmere bestemt Håkon Tvetersvei 8. Her tilbrakte vi 3 år, men det ble aldri så hyggelig som vi hadde det i Rundtjernveien. Senteret vi oppholdt oss i ble solgt og vi fikk beskjed om å flytte ut. Etter en stund uten lokaler, falt vi ned på et lite lokale i Postgarasjen. Dette er nå pusset opp og innredet etter vårt behov, mekkeavdelingen er kanskje litt i minste laget, men avdelingen for sosiale tiltakk er desto mer vellykket. Vi føler at vi igjen har fått tilbake noe av stemningen fra Rundtjernveien.

Hagalaz har et rikholdig utvalg av motorsykler. Både typer og merker, alt fra ombygde Harley’s, racing-, veteran-, off-road- til touringsykler. Det viktigste - sett med våre øyne er at man har en sykkel man trives med og at man er glad i å dra på tur. En viktig del av vårt samvær er knyttet opp rundt turvirksomhet, mest om sommeren naturlig nok, men av og til også om vinteren. Våren 1993 gikk vi til anskaffelse av en lavvo, et stort samisk telt med plass til 12 mann. Og teltet har vært flittig brukt på turer i inn- og utland. Bortsett fra dags- og helgeturer som stort sett begrenser seg til østlandsområdet, har vi hvert år en ukes langtur, med mange gode minner fra kroer, pensjonater, hoteller, B&B’s, campingplasser og ikke minst fra leirplasser i skogen med lavvoen. Etter hvert har vi reist på kryss og tvers i det meste av sør Norge, men vi også hatt turer til Skottland og Danmark, samt en morsom tur på Kreta, med innleide motorsykler. Gutta i Hagalaz må nok kalles en matglad gjeng, og man firer ikke på kravene selv om man er på tur. Vi har fått servert tacos, lammelår og andre delikatesser opp igjennom årene.

Gå til toppenVÅRT RYGGMERKE.

Hagalaz MC bestemte seg ganske sent i sin historie til å skaffe seg ryggmerke, men vi har blitt veldig fornøyde.

Her er en illustrasjon av Hagalaz MCs ryggmerke.

Ryggmerke

Ryggmerket er brodert med sølvaktig hvit tråd på sort bakgrunn.

Gå til toppenLITT OM RUNEN «HAGALAZ».

Her kommer litt fakta og svada om runen "Hagalaz".

Vi har annektert en svada tolkning om runen "Hagalaz":
«Hvis man spår i runer, så har Hagalaz egenskaper som forandring, nyvinning og frigjøring.»
Verdier som de fleste motorsyklister vel setter pris på.

Fakta:

Runen "Hagalaz" er en rune i vårt første alfabet, runealfabetet - Futhark. Runealfabetet har fått sitt navn etter lydverdien til de 6 første runene i den første runerekka:
F - U - Th - A - R - K.

Den eldre futhakr er delt inn i tre grupper av runer som vi kaller Ætter. Den første ætten er oppkalt etter fruktbarhetsgudinnen Frøy. Ætt nummer to er oppkalt etter Hagl, som betyr hagl. Den tredje ætten er oppkalt etter krigsguden Ty.

Runerekka Futhark

HAGALAZ er som tidligere nevt det germanske (fellesgermanske) navnet på runen - Hagl.

Germansk navn: Haal (Hagalaz)
Urnordisk: hagalaR
Norrønt navn: Hagall
Anglosaksisk navn: Hagall (Haegl)
Islandsk navn: Hagall

I følge norrøn mytologi var det Odin selv som skal ha fått åpenbart runene da han hang i Yggdrasil i ni dager og netter, gjennomboret av sitt eget spyd; dette beskrives i vers 138-145 i Håvamål.

Runene dukket opp på 200-tallet som et direkte resultat av germanernes kontakt med romerne. Germanerne tok over noen av de latinske bokstavene, forandret litt på andre og fant opp noen selv. Dette alfabetet var i høyeste grad tilpasset deres behov; som vi kan se består de av rette streker. Dette gjorde dem mye enklere å risse inn i tre eller stein.

Med norske runer menes runer som er funnet i Norge. De eldste av disse er fra ca år 400, og er identisk med den germanske 24-runers Futharken over. To av runene har aldri blitt funnet i Norge; Pertra og Eol.


Svada:

For de som ønsker og spå i runer, står runene for muligheter og fullførelse, intellektuelle bragder og åndelig opplysthet. Runen Hagl - har betydninger som hagl og krystall.

Som tidligere nevt, hvis man trekker runen Hagl - kan dette stå for egenskaper som forandring, nyvinning og frigjøring.

Andre tolkninger av runen, Hagl:

- blir som oftest forbundet med hagl og snø og ødeleggende naturkrefter, og har mange fellestrekk med kortet "The Tower" i tarotkortstokken. Men dette er en meget sammensatt rune, HAGL betyr også krystall, og vi kjenner jo alle snøkrystallenes skjønnhet. Den er også bergkrystallets rune, og representerer slik en himmelsk lyskraft og regnbuebroen som fører til oververdnene. Den er forbundet med Heimdal, både som vokter av broen, og fordi Heimdal kan gi høyere innsikt, men ofte gjennom ganske så rystende opplevelser.

- kan snu opp ned på hele ens tilværelse. Den luker vekk det som må bort, det som står i veien for ens utvikling, noe som kan være ganske smertefullt mens det pågår, og for enkelte kan det kanskje bli mer enn de makter.

- representerer de kosmiske kreftene som vi ikke kan motvirke, naturkreftene og skjebnen.
Runen kan brukes til negativ magi for å skape forvirring og sammenbrudd, og ved astrale attakk og invadering av andres drømmer.

- kan også brukes til å gi beskyttelse mot dårlig vær.

At runen er forbundet med hekser og hekseri, kan vi se bl.a. i ordet "hachel" på høytysk, som betyr heks, og "hag" på engelsk, gammel heks.

Det finnes masse info om dette på nettet, lykke til!

Gå til toppenOSLO OPEN MC SHOW

Høsten 1997 etter en urolig periode for motorsyklister, utfordret Hagalaz Company MC til paintballkrig i de dype Finnskogene. Dette ble en flott helgetur og en fin avslutning på MC-sesongen. Rundt leirbålet om kvelden, i skogen der ulver nå regjerer, ble ideen til Oslo Open unnfanget. Det ble en hektisk vinter og vår for oss alle, som endte i Oslo Open 1998. Det var første gangen Hagalaz MC var med å arrangere et stort arrangement og nervene var nok i høyspenn når 9. mai nærmet seg. Da dagen var over kunne vi oppsummere det hele som et vellykket arrangement, med positive tilbakemeldinger og fin stemning. Det gikk ikke lang tid før mersmaken gjorde seg gjeldende. Høsten 1998 kom vi nok engang sammen med Company MC, og avgjørelsen ble tatt. Vi tro til og gikk for Oslo Open 1999. Dette utviklet seg til Oslo Open MC Show som vi var med å organisere og arrangere frem til 2005, da Company MC overtok eneansvaret for arrangementet. Vi ønsker dem lykke til videre!

Gå til toppen